AtelierDrie

BLOK 1: SPANNENDE RUIMTE

Eerste vrijdag 8-9-2017

Het allereerste Atelier3 is al een beetje begonnen! Vandaag was een introductie met een eerste ‘warming-up’ om het thema van blok 1 in te leiden: De Spannende Ruimte, Licht en Donker. Een paar mensen waren zo gemotiveerd dat ze, ondanks dat ze al om 13 uur uit waren toch bleven wachten. That’s the spirit! De groep zal uit  20 mensen bestaan die in 3Havo en 3Gymnasium zitten.

Volgende week gaan we echt van start. Blijf ons volgen!

   

Tweede vrijdag 22-9-2017

Zoals beloofd had Harriete chocolaatjes meegenomen. Helaas was Jip ziek. Na een beker thee en vlierbloesemsiroop, gingen we meteen aan de slag. Eerst wat theorie met aan’tekeningen’, daarna nog een keer oefenen met donker en licht, nu met het theebekertje nadat het een beetje ingedeukt was. Prachtige tekeningen weer. De volgende keer gaan we de kelder in om een fotoreportage te maken.

                      IMG 0267


Derde vrijdag 6-10-2017

Chocolaatjes van Jip en lekkere thee. Marloes (niet Louise ;), stelde zichzelf met een leuke animatie voor, groepjes maken en…. de kelder in. Niet tekenen met grafietstift, maar schilderen met de camera van de Ipad om spannende beelden in Clair Obscur te maken. Daarbij gebruik makend van de beeldaspecten die we de vorige keer geleerd hadden.

Alle beelden worden op een fotoalbum gezet, waar iedereen weer foto’s vanaf kan halen als inspiratie voor een zwartwittekening die we de komende keer gaan maken.

De foto’s van Marloes heb ik  bewerkt en verder staan er al foto’s op die ik met m’n Ipad heb gemaakt. Ook deze foto’s mogen gebruikt worden. 

Opdracht: Zet je eigen foto’s op het album (het liefst door een account te maken, zodat ik weet van wie de foto’s komen, maar je mag ze er ook zonder account opzetten. 

Kies een paar mooie foto’s uit en bewerk die door ze bij te snijden, te kantelen, zwart wit te maken en lichter of donkerder. Print er een aantal uit en plak die in je dummy. Het mooiste is als je er ook een paar simpele schetsjes van maakt, zoals op de foto hieronder.


IMG 2349

Fotoalbum

Vierde vrijdag 3-11-2017

Chocolaatjes van Steven dit keer! Op het fotoalbum staat een aantal mooie foto’s die de vorige keer in de kelder gemaakt zijn. Genoeg inspiratie om een mooie tekening te maken. Eerst nog wat ontwerpschetsjes. De volgende keer is alweer de laatste van dit blok. en nu maar hopen dat we het af krijgen!!!

          

Viifde vrijdag 17-11-2017

Gelukkig waren er nog chocolaatjes van Steven en marshmallows van Bernadette! 17 November was de laatste bijeenkomst van het eerste blok en hebben we de prachtige werkstujes van Annelot, Marieke, Merve, Jule en Roos kunnen inlijsten. Wietske, Jip, Twan en Finnian volgden een week later en nu wachten we nog op de laatste paar werken… Het tweede blok gaat over Abstractie. Blijf ons volgen, want bijna iedereen blijft!

 

  Zesde en zevende vrijdag 15-12 en 25-1

 In december waren we al met een nieuw blok begonnen: Van figuratief naar abstract. In december ben ik helemaal vergeten foto’s te nemen. We hebben toen verschillende dieren op dia’s voorbij zien komen en zijn die heel basic na gaan tekenen. De bedoeling was om de basisvormen te ontdekken en de dieren te vertalen in driehoeken, rechthoek, vierkanten, cirkels en ellipsen. Daarna werd er een keuze gemaakt voor een dier met interessante basis vormen, waarmee je een interessant abstractieproces kan opstarten. De eerste stap is om zo goed mogelijk naar het dier te kijken en het zo realistisch mogelijk te tekenen. De meesten zijn vrij ver gekomen. Finnian heeft haast en is al bijna zover dat hij de werkeleikheid los kan laten. Volgende keer gaan we verder.