KleinAtelier 7

Ieder nieuw KleinAtelier is bijzonder. Dit jaar hebben zich 12 meiden opgegeven (die jongens weten niet wat ze missen;).

Ondanks dat het maximum 10 is, heb ik dit jaar besloten om niet te loten. Dit jaar zitten Juul van Beek, Yvonne van der Vinne, Lotte van der Hoorn, Lieuwtje Arsav, Willemijn Assman, Najat Bourras, Zoëy Giesbers, Saloua Lakhoirdi, Nadiye Atceken, Emma Baakman, Nuran Kalkanci en Lindsay van Schieveen in dit 7e KleinAtelier.Als welkomstcadeautje kregen de meiden van mij een kleine dummy (een schetsboekje), dat ze helemaal vol mogen tekenen. 

De kaft is gemaakt met een sjabloon van mijn moeder, die helaas vorige week overleden is. Zij genoot altijd zo van de verhalen over mijn kunstlessen, omdat ze zelf ook mooie kunst maakte. Op deze manier neem ik haar een beetje mee met dit Atelier. 


Iedere bijeenkomst zorgt iemand voor iets lekkers en schrijft een blogje voor deze site. Zo kunnen vaders en moeders en opa’s en oma’s en iedereen die geïnteresseerd is, ons volgen. 

Ik wens jullie allemaal heel veel plezier. Ik heb er na deze eerste keer in ieder geval al heel veel zin in!

Bernadette

Eerste bijeenkomst, 11 januari.

Hoi lieve allemaal vandaag, welkom bij de blog van het kleine atelier!We zijn vandaag weer begonnen met 12 leuke meiden! Het eerste wat op onze planning stond was lekker thee drinken met zelfgemaakte cupcakejes hmmm.... Daarna had Bernadette een leuk tekstje bedacht, elk woord was een voor letter van een naam van ons, mijn woord van zen, van Zoëy Zo leerde we elkaars namen, erg leuk bedacht! 


Daarna gingen we doodelen op een groot papier gingen we onze eerste letter schrijven en daar gingen we leuke versiering in en omheen erbij maken.Het wordt een onderdeel van de grote slang die door het hoofdgebouw aan het kronkelen is. Het is een soort van afscheidskunstwerk voor het gebouw dat helemaal verbouwd gaat worden en net als een slang een nieuw velletje gaat krijgen.

  

Om de tien minuten wisselden we, zodat we tegenover iemand anders kwamen te zitten en elkaar al een beetje leerden kennen.

    

 Daarna hield iedereen een stuk van het grote papier vast en dat leverde leuke foto’s op! Kortom het was erg gezellig! Op naar de tweede keer!!! 

 Zoey Giesbers 


KleinAtelier 6

Dit zijn de blogjes van het KleinAtelier van vorig schooljaar. 

Eerste bijeenkomst.

Het zesde KleinAtelier alweer. De eerste vijf bijeenkomsten worden geleid door mijn stagiaire Marloes van Loon. Katinka en Myrthe zijn onze assistentes en de deelnemers van het KleinAtelier van dit jaar zijn: Anneloes, Wail, Esmee, Fardo, Jeske, Saba, Lieve, Tessa, Lara en Vera.

Om 14:20 was iedereen in 306, het tekenlokaal. We begonnen met cake en slagroom en thee van Katinka en mij. De leerlingen kregen hun dummie en idereen stelde zichzelf voor met een leuk kaartenspel. In het spel had iedereen een aantal kaarten en als degene zei dat die van bijvoorbeeld tekenen hield, en jij ook daarvan houdt, moest jij ook een laart op leggen. Natuurlijk waren er meerdere mensen die iets leuk vonden of niet, dus de hoogste waarde van de kaarten die waren opgelegd telden mee. Degene met de hoogste waarde moest zich voorstellen en dan weer iets zeggen zoals: "Ik haat trappen". Zo ging het spel door tot je geen kaarten meer had.Daarna kregen we uitleg over wat we gingen doen. We gingen op een gevouwen blaadje van 12 bij 12, patronen teken, voor een toekomstige tas. De tijd ging best snel voorbij, omdat het kaartenspel ook veel tijd in beslag had genomen. Voor we het wisten moesten we alweer naar huis. 

Myrthe

           

Tweede bijeenkomst.


Beste bezoeker van de site,leuk dat je een kijkje op deze site neemt! In dit korte blogje zal ik vertellen wat wij afgelopen week bij Klein Atelier hebben gedaan. 

Afgelopen week hebben wij verder gewerkt aan een project waar wij het eerste halfjaar mee bezig gaan: een tas maken en bedrukken met een zelf ontworpen print! Super leuk! Gisteren hebben we onze print ingekleurd en verder uitgewerkt! We beginnen elke keer met gezellig thee drinken en heerlijke (in dit geval) soesjes. Hierna kregen wij verschillende technieken uitgelegd hoe je je print kan inkleuren. Vervolgens gingen we aan de slag met ons eigen werk. 

Ik vind het Klein Atelier super leuk en heb het er erg naar mijn zin! Dit was nog maar de 2e keer, maar het is nu al heel gezellig en leuk! De tijd gaat ook altijd heel erg snel voorbij!

Groetjes, Lara uit het Klein Atelier


Open Dag.

Afgelopen Zaterdag was de open dag en natuurlijk waren wij (als KleinAtelier) daar ook bij! Ik zal jullie even kort vertellen hoe de opendag bij het KleinAtelier is verlopen.

We moesten om 09:30 in het tekenlokaal zijn en natuurlijk regende het buiten dus kwamen de meesten drijfnat binnen... Gelukkig was er ook thee dus we konden ons meteen weer even opwarmen! En daarna gingen we aan de slag!

We gingen onze schetsboekjes beschilderen en we kregen allemaal een schilderspalletje. Het palletje gingen we ook beschilderen. De kinderen die bij de opendag waren mochten natuurlijk ook mee schilderen. We mochten gewoon wat kleuren mengen en ermee experimenteren. Dat gaf een super leuk resultaat en zo hadden we al gauw allemaal leuke en mooie palletjes!

Ik vond het heel erg leuk en gezellig om te mogen helpen tijdens de open dag en mocht je dit lezen en naar de open dag zijn geweest, ik hoop dat jullie het ook erg leuk en gezellig vonden! (En niet door de regen hoefden te fietsen).

Groetjes Fardo uit het Kleinatelier    

Derde bijeenkomst.

Hoi,

Toen we vandaag bij Klein Atelier aankwamen merkten we gelijk dat we met minder dan normaal waren. Er waren 2 kinderen ziek en er 2 kinderen hadden een klassenuitje. We waren dus maar met z’n zessen.

We begonnen met thee en Bernadette ging nog even koekjes kopen in de winkel. Eerst mochten we het ontwerp van ons patroon overtrekken op heel dun en doorzichtig papier met potlood. Als we daarmee klaar waren moesten we een vlakverdeling maken, je moest kiezen wat je uiteindelijk met inkt gedrukt wilde hebben en wat je uit ging gutsen. Het was best ingewikkeld omdat je wat je niet in ging kleuren juist weg moest gutsen.

Daarna gingen we het op inktpapier leggen (dat moest dan weer in spiegelbeeld). We moesten het plankje op tafel leggen met daarop het inktpapier en daar kwam het doorzichtige papier weer op. Toen gingen we het patroon alweer overtrekken, gelukkig was Bernadette intussen terug met taart. Doordat er inktpapier onder lag kwam het patroon op het plankje. Als je klaar was mocht je beginnen met gutsen. Dat was best wel eng maar ook heel leuk om te doen. Volgende week gaan we verder met gutsen en hopelijk is dan iedereen er weer! Doei!

Anneloes

 

Vierde bijeenkomst.

We gingen verder met het patroon op het blokje linoleum gutsen. Iedereen had het dit keer afgerond. We gingen op een stuk papier testen of de stempel goed gelukt was of dat er nog een paar dingen aangepast moest worden. 

Saba 

  

Vijfde bijeenkomst.

Beste lezer,

Deze keer zaten we niet in het tekenlokaal boven maar in het BV lokaal beneden. Het was handiger anders hadden we de handperzen naar boven moeten sjouwen. We begonnen de bijeenkomst met een heerlijke zelfgebakken appeltaart van Fardo en thee. 

Daarna kon je je linoleumsnede bijwerken als dat nodig was. Als je linoleumsnede goed was, mocht je op een proeftextiel een afdruk maken. Wanneer de proefdruk goed ging kon je het op het textiel waarvan je later een tas kan maken, afdrukken.

Ik hoop dat je dit blog je interessant vond. Tot de volgende keer!

Groetjes Tessa  


Zesde bijeenkomst.

Vrijdag de dertiende hadden we weer klein atelier.

Zoals altijd begonnen we de les met thee en iets lekkers. Er waren een aantal nieuwe deelnemers en om elkaar beter te leren kennen, hebben we een kennismakingsopdracht gedaan: we moesten een slang tekenen over een schilderij wat door onze voorgangers van klein atelier was gemaakt. In die slang moesten we onze naam zetten en versieren door middel van allerlei patronen. Je moest tegenover iemand gaan zitten die je nog niet zo goed kende en elkaar vragen stellen en een gesprek beginnen. Na afloop gingen we met onze schilderijen naar de gang en hebben we ze naast elkaar gelegd zodat het een groot doorlopend kunstwerk (slang) werd. Supermooi geworden! 

Het was weer leuk!


Groetjes van Esmee van Klein Atelier!


                         

Zevende bijeenkomst.

Hallo,

Vandaag  is een deel van de groep groep begonnen met het schilderen op haar kluisje.

Eerst begonnen we zoals iedere week met thee en wat lekkers door Bernadette meegebracht. Daarna bekeken we van iedereen de ontwerpen voor hun kluisje en gaf Bernadette tips. 

Een deel van de groep begon met het voor de eerste keer schilderen op de kluisjes. Een ander deel maakten hun ontwerpen af. 

Bernadette leerde ons werken met een tekenprogramma en hielp ons met het maken van het ontwerp.

Iedereen werkte hard aan hun ontwerpen en kluisjes en voor we het wisten was het al weer tijd. Over twee weken weer door, heb er zin in!

Vera

                 

Achtste bijeenkomst.

Van deze bijeenkomst is even geen blogje gemaakt. Het was ook niet officieel KleinAtelier, maar atelier3. Geen probleem, we zijn allemaal met hetzelfde bezig en het was zo heel gezellig in de kelder! Volgende week is weer officieel KleinAtelier (De Laatste!!!)