KleinAtelier 6


Eerste bijeenkomst.

Het zesde KleinAtelier alweer. De eerste vijf bijeenkomsten worden geleid door mijn stagiaire Marloes van Loon. Katinka en Myrthe zijn onze assistentes en de deelnemers van het KleinAtelier van dit jaar zijn: Anneloes, Wail, Esmee, Fardo, Jeske, Saba, Lieve, Tessa, Lara en Vera.

Om 14:20 was iedereen in 306, het tekenlokaal. We begonnen met cake en slagroom en thee van Katinka en mij. De leerlingen kregen hun dummie en idereen stelde zichzelf voor met een leuk kaartenspel. In het spel had iedereen een aantal kaarten en als degene zei dat die van bijvoorbeeld tekenen hield, en jij ook daarvan houdt, moest jij ook een laart op leggen. Natuurlijk waren er meerdere mensen die iets leuk vonden of niet, dus de hoogste waarde van de kaarten die waren opgelegd telden mee. Degene met de hoogste waarde moest zich voorstellen en dan weer iets zeggen zoals: "Ik haat trappen". Zo ging het spel door tot je geen kaarten meer had.Daarna kregen we uitleg over wat we gingen doen. We gingen op een gevouwen blaadje van 12 bij 12, patronen teken, voor een toekomstige tas. De tijd ging best snel voorbij, omdat het kaartenspel ook veel tijd in beslag had genomen. Voor we het wisten moesten we alweer naar huis. 

Myrthe

           

Tweede bijeenkomst.


Beste bezoeker van de site,leuk dat je een kijkje op deze site neemt! In dit korte blogje zal ik vertellen wat wij afgelopen week bij Klein Atelier hebben gedaan. 

Afgelopen week hebben wij verder gewerkt aan een project waar wij het eerste halfjaar mee bezig gaan: een tas maken en bedrukken met een zelf ontworpen print! Super leuk! Gisteren hebben we onze print ingekleurd en verder uitgewerkt! We beginnen elke keer met gezellig thee drinken en heerlijke (in dit geval) soesjes. Hierna kregen wij verschillende technieken uitgelegd hoe je je print kan inkleuren. Vervolgens gingen we aan de slag met ons eigen werk. 

Ik vind het Klein Atelier super leuk en heb het er erg naar mijn zin! Dit was nog maar de 2e keer, maar het is nu al heel gezellig en leuk! De tijd gaat ook altijd heel erg snel voorbij!

Groetjes, Lara uit het Klein Atelier
Open Dag.

Afgelopen Zaterdag was de open dag en natuurlijk waren wij (als KleinAtelier) daar ook bij! Ik zal jullie even kort vertellen hoe de opendag bij het KleinAtelier is verlopen.

We moesten om 09:30 in het tekenlokaal zijn en natuurlijk regende het buiten dus kwamen de meesten drijfnat binnen... Gelukkig was er ook thee dus we konden ons meteen weer even opwarmen! En daarna gingen we aan de slag!

We gingen onze schetsboekjes beschilderen en we kregen allemaal een schilderspalletje. Het palletje gingen we ook beschilderen. De kinderen die bij de opendag waren mochten natuurlijk ook mee schilderen. We mochten gewoon wat kleuren mengen en ermee experimenteren. Dat gaf een super leuk resultaat en zo hadden we al gauw allemaal leuke en mooie palletjes!

Ik vond het heel erg leuk en gezellig om te mogen helpen tijdens de open dag en mocht je dit lezen en naar de open dag zijn geweest, ik hoop dat jullie het ook erg leuk en gezellig vonden! (En niet door de regen hoefden te fietsen).

Groetjes Fardo uit het Kleinatelier    

Derde bijeenkomst.

Hoi,

Toen we vandaag bij Klein Atelier aankwamen merkten we gelijk dat we met minder dan normaal waren. Er waren 2 kinderen ziek en er 2 kinderen hadden een klassenuitje. We waren dus maar met z’n zessen.

We begonnen met thee en Bernadette ging nog even koekjes kopen in de winkel. Eerst mochten we het ontwerp van ons patroon overtrekken op heel dun en doorzichtig papier met potlood. Als we daarmee klaar waren moesten we een vlakverdeling maken, je moest kiezen wat je uiteindelijk met inkt gedrukt wilde hebben en wat je uit ging gutsen. Het was best ingewikkeld omdat je wat je niet in ging kleuren juist weg moest gutsen.

Daarna gingen we het op inktpapier leggen (dat moest dan weer in spiegelbeeld). We moesten het plankje op tafel leggen met daarop het inktpapier en daar kwam het doorzichtige papier weer op. Toen gingen we het patroon alweer overtrekken, gelukkig was Bernadette intussen terug met taart. Doordat er inktpapier onder lag kwam het patroon op het plankje. Als je klaar was mocht je beginnen met gutsen. Dat was best wel eng maar ook heel leuk om te doen. Volgende week gaan we verder met gutsen en hopelijk is dan iedereen er weer! Doei!

Anneloes