Zestiende dinsdag

Toen we binnenkwamen kregen we de taart van Chloe voorgeschoteld. Zij had een proef taart gebakken voor de bakwedstrijd “Heel Boni bakt” ze had een chocoladetaart gemaakt met veel verschillende lagen die het bouwproces voorstelden. Nadat iedereen aandachtig had geproefd vertelde Chloe ons dat er Guinness bier en mayonaise in de taart zat. In het begin bleef ik vrolijk dooreten omdat ik dacht dat het een grap was maar later zat ik vol, van verbazing. Daar had ik nou nooit aan gedacht! Misschien verklaren dit soort dingen mijn matige baktalent, ik was erg vrolijk toen Chloe zei dat ze een taart over had en ik dus niet hoefde te bakken.

Toen gingen we schilderen en het moest helemaal stil zijn. Dit gaf bijna een zweverige sfeer.

Florine besloot het roer om te gooien en haar huid wordt nu grijs. Dit vond zij erg spannend maar het deed mij erg denken aan de film “Ex-machina”. Een film over een robot die zo goed is gebouwd dat de robot eigenlijk een mens is geworden. Ik vind het cool een cool effect.

Chloe heeft het oog uit haar schilderij weer wit geschilderd en het deed me denken aan de langharige versie van het meisje uit de film “Hotel Transylvania”.

Oussama is begonnen aan het portret van zijn zusje, en als je het mij vraagt is het nu al af. Er zit veel diepte in het portret en door de combinatie met de achtergrond wordt het rustig en mooi schilderij. Heel lief.

Madelief maakt een combinatie van Princess Peach en Assepoester. Een bijna engelachtig schilderij dat zo uit een sprookje is gefladderd.

Ines heeft een modern schilderij met frisse kleuren. Op het schilderij is zijzelf een grote wolk geworden. Al met al is het een fris en vernieuwend schilderij dat mij doet denken aan een combinatie van Keith Haring en Andy Warhol.

Leah is toch begonnen met het schilderen van een gezicht. Het schilderij ziet er nu al veel levendiger uit! Ik vind de bloemetjes/hartjes in het haar ook erg schattig.

Katinka’s portret is zo realistisch dat het op een dag uit het schilderij stapt om mij achterna te zitten. Ze ging vandaag de achtergrond een andere kleur geven. Ze had meer stress over het verpesten van de achtergrond dan van het tekenen van die handen, die zo realistisch zijn dat ze op een dag je ineens vastpakken. Concluderend, Katinka maakt een ijskoningin, ik emigreer naar een warm land waar ze nooit ijs zien. Grapje Katinka, ik vind het schilderij super mooi. Girl, you’re going places.

Mijn eigen schilderij kijkt alsof het, als je niet kijkt, je koekje gaat stelen. Een goed zelfportret dus, het brengt de werkelijkheid in beeld 😊.

Noor


Fotoalbum