Zesde dinsdag

 De avond startte zoals gewoonlijk weer om 7 uur, maar deze keer hadden we een gast erbij. Onze gast was meneer van Engelen. Deze week moest ik iets bakken, ik had een cheesecake gemaakt.


Terwijl ik de cheesecake ik stukken sneed, ging meneer van Engelen ons vertellen over het goede doel waarvoor we geld gaan inzamelen met de kerstkaarten. Het geld dat we gaan inzamelen gaat worden gebruikt voor onderzoek over een spierziekte genaamt  de ziekte van Duchenne. Door deze spierziekte gaan de spieren van een persoon het langzaam niet meer doen, en op een gegeven moment kan zelfs het hart er ook mee ophouden. Veel mensen met deze ziekte worden dan ook niet heel oud. Meneer van Engelen liet ons een filmpje erover zien en ook had hij ons verteld dat hij ook zelf geld ophaalt voor dit goede doel door te fietsen. Hij fiets mee met "Duchenne heroes". Vorig jaar had hij een keer niet meegedaan, maar dit jaar gaat hij weer fietsen en hij is nu al bezig met het trainen. 


De rest van de avond was iedereen bezig met het ontwerpen van zijn of haar kerstkaart. Niet iedereen had hun kerstkaart af gekregen, maar andere weer wel. Het ontwerp van de kerstkaart moest je patroon die je had geschilderd er in verwerkt hebben. Er waren al hele mooie kerstkaarten ontworpen! 


De avond was snel voorbij gegaan en we waren een beetje laat gestopt dus we hadden niet veel tijd om onze taakjes te doen. Ik vond het jammer dat het weer was afgelopen en dat we lang moeten wachten tot de volgende atelier 306 avond aangezien de herfstvakantie gaat beginnen. 30 oktober is weer de eerstvolgende atelier 306 avond. 


Annelot 

Fotoalbum