Veertiende dinsdag


Vandaag had Roos M voor een heerlijke “zelfgemaakte” cake gezorgd. Nadat we onze thee en cake ophadden, gaf Bernadette ons uitleg over de portretten. Ze liet een paar voorbeelden zien van schilderijen van leerlingen en van haarzelf. Ze gaf ons uitleg over de achtergrond van een schilderij en een paar technieken. Hierna gingen we aan de slag met ons eigen schilderij. Iedereen had een eigen plekje in het lokaal. Sommigen gingen al meteen aan de slag, terwijl anderen nog wat advies vroegen aan Bernadette. De opdracht voor vandaag was om de achtergrond van je schilderij af te hebben. Hieronder de achtergrond die iedereen heeft gekozen en het idee dat iedereen heeft:

Fotoalbum

 

Roos B: de achtergrond van haar schilderij is paarsachtig. Het idee van haar zelfportret is een soort close-up met kleur en lichtdonker waarbij je ook de verfstreken nog ziet.

Yair: De achtergrond van Yaïrs schilderij is grijs. Hij wilt zijn zelfportret zo realistisch mogelijk maken. Yair is vandaag ook al begonnen aan de opzet van het schilderij met krijt.

Sofia: Sofia’s achtergrond is kleurrijk, ze is nog aan het bedenken hoe ze haar zelfportret precies wilt hebben.

Annelot: de achtergrond van Annelot is rood. Het idee voor haar zelfportret is haarzelf afbeelden van de zijkant met naast haar een kat (ook van de zijkant afgebeeld).

Madelief: Madeliefs achtergrond is grijs/wit, haar idee is om zichzelf af te beelden terwijl ze zichzelf schildert.

Finnian: Zijn achtergrond is groen, kleurrijk, Finnian wilt zichzelf van achter met vleugels schilderen, maar alleen de lichte delen laten als achtergrond, de rest zwart.

Feija: de achtergrond van Feija is lichtgrijs, ze wilt zichzelf van achter afbeelden met een blote rug, voor de rest in zwart wit.

Merve: Merve heeft als achtergrond gestreept blauw wit, het is een soort waterval effect waar veel kleur in verdwijnt. Ze wilt zichzelf kijend naar de zijkant met een bloem afbeelden.

Jasja: Jasja’s achtergrond is blauw/wit/roze, ze wilt een sterk silhouet met coole vormpjes

Roos M: heeft een rood/roze/oranje achtergrond. Weet nog niet honderd procent zeker wat ze wilt, maar waarschijnlijk zichzelf van achter/zijkant, kijkend uit een soort raam met rozen eromheen.

 

Sommigen waren al vroeg klaar met hun achtergrond. Zij gingen hun ontwerp beter maken of nog brainstormen (of kletsen hahah). Toen iedereen klaar was ging iedereen aan de slag met zijn/haar eigen taak voor het opruimen.

Roos M