Tweede kunstretraitedag 6-9-2017

Na een lange nacht slapen werden we gewekt door Bernadette's enthousiaste geklop. De avond van te voren had ze ons verteld dat ze een ochtendmens was. Daar heb ik grote bewondering voor, terwijl ik mij voort slof naar de douche is zij beneden dingen klaar te zetten, echt indrukwekkend. We gaan naar de ochtendviering,  liederen en stilte momenten  en rennen terug naar ons huisje om te ontbijten. Boterhammen met chocopasta en hagelslag worden links en rechts bereid, een aantal tosti’s in de gril, het was een goede sfeer. Na het ontbijt gingen we naar buiten om de houtskooltekeningen van gisteren te beoordelen op de plus- en minpunten. Vervolgens gingen we naar het bos om daar te aquarellen, we hadden twee uur de tijd om iets te aquarellen, iets experimenteels, iets wat we nog niet eerder hadden geprobeerd. Na twee uur te hebben geschilderd gingen we terug voor de middag viering, waar de zuster een aardig afscheidswoordje voor ons had en  weer terug voor de warme lunch. De zusters hebben heerlijk gekookt, we waren allemaal aan het smullen na een lange dag geschilderd te hebben. Verse boontjes uit de moestuin. Na de lunch hebben we ons kleine doek beschilderd voor de zusters en met een goede boodschap gesigneerd.

Na onze zooi te hebben opgeruimd kwamen de eerste paar mensen binnendruppelen voor een mini-expositie die we hadden. We hebben ze rondgeleid en onze kunst laten zien. Na een afsluiting met de zusters en de gasten erbij zijn we ieder onze kant op gegaan.

Het was erg leuk en ik hoop dat we tegen het einde van het jaar er terug kunnen komen voor nog zo’n retraite. Het was een unieke ervaring die onze band als Atelier erg heeft versterkt.


Fotoalbum