Tweede dinsdag

Hoi, ik ben Roos B. Deze week ga ik een blogje schrijven over wat we afgelopen dinsdag tijdens de atelierbijeenkomst hebben gedaan.

Degene die een blogje schrijft moet ook voor iets lekkers bij de thee zorgen. Daarom had ik voor de groep cinnamon rolls gemaakt. Toen ik in het lokaal kwam zat iedereen al om de tafel in het midden en ik zette de trommel met lekkers neer. Tijdens dat ik glazuur aan het maken was voor erbij, hadden de anderen het over de spullen die op de tafel lagen. Jasja zei toen perongeluk knauwgum in plaats van kneedgum. Dat was de grap van de dag! Even later ging Bernadette uitleggen wat we vandaag zouden gaan doen. Zij zou zelf de ogen in de hal van de school gaan hangen, die we de week ervoor bij Casella hadden afgemaakt. Als je nu de hal in loopt zie je bij de klok een deel van de slang met onze ogen! Feija zou ons in de gaten houden en foto’s maken.

Ondertussen konden wij in het lokaal de abstracte houtskooltekeningen van vorige week afmaken. Tijdens Casella had iedereen verbeterpunten gekregen, en die konden we nu toepassen. Veel van ons vonden dat erg lastig omdat het doek al best zwart was van het houtskool. We waren er dan ook niet heel lang mee bezig. Toen we daarmee klaar waren was eigenlijk de bedoeling dat je een foto maakte van je gezicht waar van maar een kant licht op viel. Dan kon je later in een teken app de schaduwen overtekenen en dan had je dus alleen een zwart-wit tekening met schaduwen. Maar sommigen hadden daar niet zoveel zin dus zij gingen in hun dummy tekenen. Ikzelf heb wel zo’n foto gemaakt samen met Merve en Annelot. Toen we de schaduwen gingen overtekenen gingen we bij de mensen zitten die in hun dummy bezig waren, dat was heel gezellig.

We waren daar een tijdje mee bezig en Bernadette was nog steeds in de hal bezig. Op een gegeven moment leek het ons een goed idee om de school in te gaan in het donker. Feija was net Yair aan het helpen dus zij hadden niet door dat wij naar de gangen waren gelopen. We liepen ongeveer tot 301 en wilden de gang van 311-315 inlopen tot Yair doorhad dat we de school in waren. Hij kwam achter ons aangehold en wat bleek, op de gang waar we in wilden lopen zat een alarm! Dat wist Yair doordat hij vorig jaar ook bij atelier zat. Ook hoorden we van beneden Bernadette roepen dat we niet door de school mochten lopen. Zij had ons blijkbaar gehoord, oeps..

Toen we eenmaal weer in lokaal 306 waren was het alweer tijd om op te ruimen. Iedereen heeft sinds nu een vaste taak die hij elke week moet doen. Het was een zelfstandige bijeenkomst, wel heel gezellig. Volgende week gaan we naar het kostuumhok, daar heb ik heel erg veel zin in! Maar dat lees je in het volgende blogje.

Roos

Fotoalbum (foto’s van Feija)