Tiende dinsdag

Dit keer was iedereen weer aanwezig. Ook Noor, die een poosje naar Amerika was geweest. Hier is een klein stukje van Noor waarin ze verteld over Amerika:

Ik ben naar de VS geweest om daar thanksgiving te vieren en om te zien hoe het leven daar is. Ik ben daar ook twee dagen naar school gegaan, het was een wereld van verschil. Bijna alle leerlingen komen met een eigen auto naar school en het gebouw is 10x groter dan het Boni ondanks dat er evenveel leerlingen zijn. Iedereen kan zijn eigen vakken kiezen, zonder gebonden te zijn aan vakkenpakketten. Je kan ook pottenbakken kiezen! Er is ook een ijshockey baan in de school en om de school heen liggen honkbal en American football velden! 

Ik heb daar ook thanksgiving gevierd, een traditie om de afsluiting van het oogstseizoen te vieren. Het was super gezellig. 

Na een geweldige week vloog ik weer naar huis.

 Ook was Florine er weer, die gelukkig de ontvoering van haar ouders had overleefd.

We begonnen met een korte filmpjes over het goede doel van de kerstkaartenactie. Het ging over New Dutch Connections. Nadat we deze filmpjes hadden gekeken gingen we aan de slag. Natuurlijk was er een model aanwezig die deze keer 45 minuten doodstil moest zitten. De ezels werden snel gepakt (zonder schade gelukkig) en iedereen begon, onder een mooi muziekje naar keuze van het model, zorgvuldig te tekenen. Dit keer kon er de tijd genomen worden zonder dat er voortdurende stress was van BLIND tekenen. Na de 45 minuten was het tijd om de kunstwerken te vertonen, die ontzettend goed gelukt waren. Ze leken, ondanks wat kleine afwijkingen, heel erg op het model.  Bernadette was wederom erg tevreden.

Na dit mooie resultaat, werd alles netjes opgeruimd (ook deze keer zonder ongelukken) om een mooie afsluiting te maken. Het was namelijk het laatste atelier van 2017. Maar in 2018 gaan we gerust verder, maar wat atelier 306 dan gaat doen, horen we dan;).

Fotoalbum