Open Dag

Vandaag was de open dag.
Om negen uur moesten we op school zijn, omdat de open dag om tien uur begon. Ik kwam wat later, dus waren de anderen al begonnen. Op vrijdag, de dag voor de open dag, hadden we alles al klaargezet. De ezels, de schilderdoeken, de verf. Nu hoefden we alleen nog maar te beginnen met schilderen. Dat klinkt makkelijker dan het was. Na een half uur was ik nog steeds niet aan het schilderen omdat
      er nog veel geregeld moest worden. Daarna kon ik eindelijk beginnen. Yair en Ines waren er jammer genoeg niet, al hadden we niet veel ruimte meer gehad als zij er ook nog bij waren gekomen.

We stonden voorin de kantine in een groepje te schilderen aan onze eindschilderijen. Langzaam begonnen de ouders met hun groep- acht kinderen binnen te druppelen. Er stond ook een ezel met leeg papier waarop kinderen zelf mochten schilderen.
Er werden wafels uitgedeeld en Chloë en ik haalden natuurlijk een hele wafel in plaats van een klein stukje. Het werd op begeven moment erg druk en er werd veel aan ons gevraagd. Zo kwamen we soms niet zo aan het schilderen toe. Het rustige geluiden van kwast op doek was deze dag niet te horen, maar het was ook wel weer eens leuk om in hele andere omstandigheden te schilderen.

Tegen de helft van de open dag kwam er een jongetje naar me toe. Bernadette had hem van het tekenlokaal naar mij gestuurd, om me een paar van zijn tekeningen te laten zien. Hij was tien jaar en een van de beste tekenaars die ik ooit ben tegengekomen. We waren allemaal heel erg onder de indruk. Yadira raakte met hem aan de praat en ze hebben samen nog aardig wat gesprekken gehad. Hij was niet de enige die ons zijn tekenkunsten heeft laten zien. Er was een meisje van een jaar of zeven, die zich helemaal op het tekenblad uitleefde. Ze was helemaal weg van Chloë en riep haar telkens als ze iets nieuws had gemaakt. Schattige smiley’s met veel verschillende kleuren verf. Volgens mij hebben we haar nu al overgehaald om over een aantal jaar naar het boni te gaan.

De open dag kwam langzaam ten einde. Het was erg gezellig en we zijn allemaal een stuk verder gekomen met onze schilederijen. Ik ben erg benieuwd hoe de eindresultaten eruit zullen zien!!

- Katinka