Elfde dinsdag

Deze dinsdag hebben we niet meer aan de slang gewerkt, maar wel hele leuke andere dingen gedaan.

De avond startte met mijn gemaakte appeltaart met slagroom, en Bernadette ging vertellen over de adventsviering zondag, de kerstmarkt waaraan wij gaan meehelpen en natuurlijk de kaartverkoop van de kerstkaarten volgende week. Want JA, wij gaan volgende week elke pauze in de hal onze zelfgemaakte kerstkaarten verkopen! En wees er snel bij, want op = op ;)

 

Na de intro en taart en thee gingen we aan de slag. Deze avond zouden we modeltekenen. We moesten een potlood en onze dummy pakken en een plekje zoeken vlak rond de middentafel, waar Feija en Bernadette om en om zouden gaan poseren. Als allereerst moesten we blind Feija natekenen. Dat betekende dus dat je niet met je ogen op het papier mocht kijken, en als je dan je potlood had losgelaten van het papier was het jammer, dan moest je maar ergens beginnen waar je dacht dat je was geëindigd. Dat hebben we een paar keer gedaan, en Feija wisselde telkens van houding.

Daarna moesten we Bernadette natekenen, maar dan in geometrische vormen. Dat was erg lastig, want daar moest dan ook weer diepte in zitten! Volgende: we moesten alleen de restvormen tekenen van de posering, dus de ruimtes die overbleven. Als laatste moesten we in licht/donker tekenen, dus de schaduwen zwart maken en de oplichtende delen (door de lamp die erop stond) gewoon wit laten van het papier.

Nadat we steeds modelgetekend hadden, gingen we nu modelschilderen met waterverf. Dat zou een wat langere tijd zijn, omdat je daar meestal wat langer mee bezig bent. Dus gingen we dat een half uur doen. Sommigen hebben wel 3 schilderingen gemaakt, en sommigen hadden hun eerste schildering niet eens af. Maar uiteindelijk is het resultaat heel leuk geworden!

Toen was de avond alweer voorbij en gingen we weer naar huis.

 

Roos B


Fotoalbum