Elfde dinsdag

Deze dinsdag begint net iets anders dan alle andere dinsdagen. Deze dinsdag begon met een borrel en een toost naar het nieuwe jaar, een toost naar onze  gezellige maar toch chaotische atelier 306. Enkele minuten voor deze toost, lag de helft van ons op de grond uit angst voor de kurken van de champagneflessen die met vol enthousiasme het lokaal in werden afgevuurd. Er zijn gelukkig nog geen doden gevallen bij ons atelier (behalve een schildersezel). Na dit alles beginnen we met de borrel. Er worden weer verhalen gedeeld over de basisschool en andere vreemde maar toch grappige gebeurtenissen uit het leven. Op dit moment van de avond beginnen wij ons aftevragen wat wij zullen gaan doen voor onze fotoschoot. Want ja de dinsdagavond waarop wij de basis van ons eindschilderij creëren, is aangebroken. Er hangen verschillende kimono’s en jurken aan het droogrek, klaar om gebruikt te worden. In de loop van de avond worden de ideeën en costumes steeds gekker, leuker, creatiever gewoon steeds meer  atelier 306.

Wat ik het leukste vond aan de avond was dat iedereen steeds meer enthousiasts werd over wat ze konden doen op hun foto. Er werden baljurken aangedaan, plastic ganzen gepakt en pruiken opgedaan allemaal voor de perfecte foto.

Ook al leek het alsof er nog maar een klein half uurtje verstreken was, zei Bernadette al dat we moesten gaan opruimen. 20 minuten later is het lokaal weer schoon, en lijkt het net of de avond niet gebeurd is(behalve dat er nog een kurk ergens in het lokaal lag). 


Fotoalbum