Eerste Dinsdag 29-8-‘17

Lieve blog,

Toen alle leerlingen waren binnengedruppeld rond 6:45-7:00 was het tijd om te beginnen. Nadat we even kletsten, en al gauw veel dingen over elkaar te weten kwamen, ging Bernadette op rituele wijze op haar baby-gong slaan. De eerste opdracht was om je eerste entree in je dummy te schrijven. Iedereen was erg geconcentreerd bezig toen het begon te regenen. Door het rustige getik van de regen in combinatie met de lekkere geur van de gebakjes van Madelief en de spannende 'wiet-thee' van Bernadette ontstond er vrij snel een ontspannen sfeer.

Na de entree aan elkaar voor te lezen, gingen we aan de slag met de tweede opdracht. Je moest het oog van de persoon tegenover je na tekenen op canvas, met een houtskooltje. Daarna werd er gewisseld en ging iemand anders verder in dezelfde tekening. Zo had iedereen een keer tegenover elkaar gezeten. Het was een leuke opdracht en je was vrij snel intiem met de persoon tegenover je, aangezien je ze recht aankijkt. Die opdracht zorgde ervoor dat het ijs verder brak en ook voor mensen zoals ik, die soms moeite hebben met oogcontact, was het een goede oefening.

Die opdracht ging door tot ongeveer kwart over negen. Bernadette had gelijk met dat we klaar waren om exact half tien, want zo laat stond ik mijn fiets van z’n slot te halen. Ik kan met oprechte blijdschap zeggen dat ik blij ben dat ik meedoe, ik heb erdoor twee geweldige nieuwe mensen ontmoet waarmee ik vreselijk veel ingemeen heb. Ik zal nog niet te vroeg juichen, maar dit kan haast niet meer tegenvallen.

Xoxo,

Yadira

PS:// Het was echt super maf om na schooltijd op school te zijn. Het is de school alleen het is zo… leeg en stil. Het voelt net als je om half drie ‘s nachts op Schiphol bent. Het is zo rustig en er is haast niemand te bekennen, op een plek waar het normaalgesproken mega druk is! Het pand van de school is ook erg fijn, er hangt een hele oude, vertrouwde sfeer rond. Een soort van ‘’tweede thuis’’ gevoel.

PPS:// Ik ben blij dat Madelief zich had opgegeven om elke keer te bakken, als ik zoiets maak dan moet ik de brandweer op sneltoets houden.


Fotoalbum