Achtiende dinsdag

Vandaag hadden we een bijzondere gast. Anneke, de buurvrouw van Bernadette, was meegekomen. Ze is kunstenaar en kon weer een heel andere blik geven op onze schilderijen dan dat Bernadette deed.

Florine had lekkers meegenomen. Chocoladekoekjes en boterkoek. Na het thee drinken en lekkers eten gingen we verder met het schilderen van onze schilderijen. Ik begon aan een extra schilderijtje omdat ik dacht dat ik klaar was met mijn grote schilderij, maar Anneke haalde me toch over om ogen te schilderen, iets wat ik ongelofelijk eng vond. Ik sloot me af van de groep en concentreerde me volledig op mijn schilderij, maar terwijl ik dat deed gebeurden er heel wat dingen met de rest van de groep.

Chloë maakte het oog in haar schilderij levendiger en indrukwekkender met aquarelverf, zodat ik nu niet kan stoppen met naar ze te kijken.

Yadira maakte, met hulp van Anneke, haar zonsondergang iets kleurrijker en levendiger.

Ines maakte haar geweldige schilderij af en Yair ging natuurlijk zonder schort aan in de verf zitten, zodat hij een prachtige zwart met witte broek kreeg. Dat past wel bij ons chaos- atelier.

We hebben goede hulp gekregen van Anneke, het was heel leuk om een keer aan iemand met een nieuwe mening te laten zien wat we deden.

 

De keren dat we voor atelier bij elkaar komen komen langzamerhand ten einde en ik denk niet dat we hier klaar voor zijn. Het is veel te gezellig en vertrouwd!

Katinka


Fotoalbum