8 februari:Amsterdam, op bezoek bij liselore Frowijn en het Rijksmuseum

Op zaterdag hadden we ons verzameld bij het station, daarna zijn we met de trein naar Amsterdam gereden. Toen we er waren dachten we bijna dat we Noor en Münise kwijt waren, gelukkig was dat niet zo. Vanaf het station zijn we naar het atelier van Liselore gelopen, we moesten even wennen aan Amsterdam, we werden bijna door een tram overreden.

 

Toen we uiteindelijk veilig aankwamen bij haar atelier, werden we hartelijk verwelkomd met eierkoeken en thee. Ze begon te vertellen over hoe ze haar atelier begonnen is en dat ze na haar studie meerdere malen in he buitenland heeft gewerkt. Vroeger deed ze ook modeshows en verkocht ze kleding, maar omdat ze milieubewust wilde zijn is  ze daar mee gestopt. Ze maakt haar kleren nu van zoveel mogelijk gerecycled materiaal en laat die vervolgens zien in modeshows. Ze heeft ook een aantal projecten gedaan met bedrijven zoals kpn en telfort, waar ze de werkkleding voor heeft gemaakt. Op dit moment is ze bezig met een geheim project voor een ziekenhuis. Na het bezoeken van haar atelier zijn we wat gaan eten, alles was daar super duur en ze verkochten daar ook spacecake!

 

Na de lunch zijn we naar het Rijksmuseum gegaan waar we moesten oefenen met lichaamsdelen tekenen. Dit was de eerste keer dat ik naar het museum ben geweest en om eerlijk te zijn viel de Nachtwacht me een beetje tegen, ik had het veel groter verwacht. Toen we klaar waren kregen we van Bernadette een mooi potlood van het Rijksmuseum en namen we afscheid. Terwijl de rest weer naar huis ging, gingen Münise en ik nog een rondje door de stad lopen. We kwamen hele leuke galerijen tegen, die we voor ons zelfportret kunnen gebruiken. Daarna zijn we naar Chinatown gegaan, waar ze zulke leuke winkels hadden, maar die veel te duur waren. Uiteindelijk hebben nog wat gegeten en zijn we ook naar huis gegaan.

 

Fatima

Link naar het fotoalbum.