5 november, zesde dinsdag

We begonnen de avond met een kennismaking van onze tweede gast-tekenaar. Abel. Hij heeft vroeger ook meegedaan aan het atelier en is nu een conciërge op onze school. Niemand had wat meegebracht, maar gelukkig stonden er lekkere cakejes uit de docentenkamer op ons te wachten.

 Tijdens het eten van de cakejes en het drinken van de thee, kregen we een video te zien over het schilderij “De bedreigde zwaan”van Jan Assenlijn. Na het bekijken van de video gingen we het schilderij gaan natekenen met houtskool. Eerst  blindtekenend door het krijtje plat op het papier te leggen, daarna door de restvormen te tekenen, als laatste mochten we het gewoon tekenen. Voor elke tekening kregen we tien minuten, op het wit en donker in het schilderij moesten we goed opletten.

 Tijdens het tekenen werden we door Bernadette één voor één bij haar geroepen, om te kijken hoe ver we waren met de kerstkaarten en gaf ze ons advies.

 Toen we klaar waren met het tekenen van de zwaan hadden we weinig tijd over, dus gingen we Roos met een doek in haar handen na tekenen. We moesten goed letten op haar lichaamshoudingen en de schaduwen. Arme Roos moest tien minuten lang in de positie van de zwaan staan, af en toe nam ze wel een pauze hoor.

 Voor we het wisten was deze avond weer voorbij en gingen we naar huis. Het was een leuke avond en ik kan niet wachten tot de volgende keer!

 Fatima

Link naar het fotoalbum