31 maart, 18e dinsdag

De laatste blog was op 17 februari… Toen de wereld nog zo vanzelfsprekend was… Op 3 maart waren we nog een keer op school, maar wie toen het blogje zou schrijven… ik weet het niet meer. Daarna toetsweek en daarna: School dicht! Geen Atelier meer op dinsdag. Zo vreemd allemaal. Bij een paar leerlingen heb ik nog hun schilderij kunnen brengen, zodat ze er thuis aan kunnen werken.

Vanavond hebben we het toch weer opgepakt: Atelier op afstand! Allemaal met ons schetsboek voor het scherm. Eerst even zoals altijd theedrinken en vragen hoe het met iedereen gaat. Daarna met zn allen bij de clip van Anouk model getekend. Isolated from the outside is de eerste zin van het lied, hoe toepasselijk. En wat fijn om even niet een toetsenbord te voelen, maar een potlood in de hand te hebben. Wat heerlijk om het krassende geluid van de krijtjes en grafietstiften via de Ipad in de andere huizen te horen. Het was heerlijk om weer een ‘gewone’ dinsdagavond atelieravond te hebben. En nu geen gesjouw met ezels, geen tafels schoonmaken, geen barre tocht door het donker naar huis.

Maar wat mis ik het lokaal, wat mis ik het gesjouw met ezels, wat mis ik mijn ateliermeiden. Toch was het een heerlijke avond.

Bernadette