29 oktober, vijfde dinsdag

Bij dit atelier hadden we een gast-tekenares, Liselore. Zij had vroeger ook meegedaan aan het atelier. Nu is ze modeontwerper. Ook had ze heel zoete taart meegebracht, om aan de oude traditie van atelier-taart mee te doen. De Liseloretaart was heerlijk!

 

Daarna gingen we met ecoline aan de slag. We moesten van tevoren goed bedenken, dat dat spul nooit meer uit je kleren zou kunnen, mocht je knoeien. Als je mooie schoenen aan had, dan moest je die voor de zekerheid, toch maar even uitdoen.

Sommigen hadden echt super oude kleren aangedaan voor de angst dat ze vlekken zouden krijgen.

We gingen aan de slag. Emma was vrijwillig model. We moesten drie 1-minuut schilderijen van Emma maken, en door elkaar. Het was echt chaos. Emma had een hele mooie sjaal aan, ontworpen door Liselore. Die sjaal waren de zogenaamde vleugels. Emma hield de sjaal steeds als vleugels vast.  

Daarna moesten we bij elkaar kijken en daarvan inspiratie opdoen. Toen gingen we verder met een portret van 10/15 minuten. Dat leek er al meer op.

Niet iedereen had alle kleuren ecoline. Bernadette wisselde kleuren, maar als je dat niet door had, dan ging je met heel andere kleuren verder.

 

Toen was er een korte pauze. Er was geluid. Wie spookt er op dinsdagavond in de school? Het Boni-spook of de ouderavond?

We gingen aan het laatste portret. Iedereen moest op de grond zitten. Je mocht maar twee kleuren gebruiken. Het moest best haastig, want we waren al een klein beetje te laat. En toen was het helaas alweer tijd om te gaan.

Volgens Bernadette zijn er hele mooie werken gemaakt.

 Noor 

Link naar het fotoalbum