19 november, achtste dinsdag

De avond begonnen we met een kopje thee en een lekkere taart van Noor. 

We hadden als huiswerkopdracht om een korte documentaire te kijken over bootvluchtelingen in Griekenland. Daarna moesten we iemand uit de documentaire kiezen die ons had geraakt. We mochten daarna het verhaal van die persoon vertellen en uitleggen waarom je diegene had gekozen. 

Er waren veel pakkende verhalen en goede redenen om mensen uit te kiezen, sommigen waren heel erg positief ook al zaten ze vast in zo’n vluchtelingenkamp, een andere man was heel getraumatiseerd door wat hij heeft meegemaakt, er zaten kinderen bij die gewoon aan het spelen waren, wat ook bijna niet voor te stellen is. We moesten bedenken wat de grootste droom van de persoon die we hadden uitgekozen was. 

Met dat idee gingen we op zoek naar mooie en bijpassende plaatjes in tijdschriften om een collage te maken. Bernadette had toen uitgelegd dat we twee plekken moesten opschuiven en de collage van die persoon moesten neerleggen zoals wij hem mooi vonden. Dat ging zo door totdat we bij onze eigen collages terugkwamen. Er zijn uiteindelijk hele mooie resultaten uitgekomen. Het was dus een geslaagde avond.

 Luna


Link naar het fotoalbum.