15 oktober, vierde dinsdag

We waren met een klein kluppie vandaag. Het is toetsweek voor de bovenbouwers, maar Hadewych, Luna, Maggy, Ella en Noor zijn toch gekomen. Heel verstandig, want atelier is goed voor je ontspanning én ze misten hierdoor niet mijn lactose, noten- en E-nummervrije taarten! ;) Voor de toetsweekstrijders onder ons probeer ik alles wat we gedaan hebben nog even op een rijtje te zetten, zodat zij ook weten wat ze te doen staat. 

Dat is wel belangrijk, want we hebben dit atelier verder gewerkt aan de kerstkaarten en die moeten de week na de activiteitenweek al naar de drukker gestuurd worden. Het is natuurlijk leuk als je er alvast in de herfstvakantie aan kan werken!

 Goed, de dinsdagavond begon dus met appeltaart en bananenbrood (met vlag en wimpel geslaagd voor de allergie-test!) en zoals altijd een hoop gezellig gekwebbel.

Bij de thee legde Bernadette uit dat we met een kadertje op zoek moesten gaan naar mooie uitsneden van de vleugels die we vorige week hadden geschilderd. Hoe we daarna verder wilden gaan met de uitsnede was aan ons.

Je kon de vleugel uitknippen en er een collage van maken. Maar je mocht er ook met de Ipad een foto van maken en die in Sketchbook bewerken. Een photoshop-achtig bewerkprogramma, waarin je met verschillende lagen kunt werken. Je kan ook in je plaatje knippen, of de kleuren aanpassen. Zo kan je van je originele werk weer iets totaal anders maken.

Uiteindelijk was het de bedoeling dat je aan het einde van de avond een paar kaartontwerpen had en daaruit de beste koos om mee verder te werken.

Als je nog verder wilden gaan met vleugels schilderen, mocht dat natuurlijk ook.

 Zo! We konden aan de slag. Nog steeds onder luid gekwebbel… Zóveel gekwebbel, dat Bernadette genoodzaakt was een kwebbelkwartiertje in te lassen op de helft van de avond.

Daardoor konden we toch de hele avond in tevreden stilte werken. Het merendeel aan de aquarelverf, een deel werkte digitaal en Bernadette werkte verder aan een schilderij van een landschap. En de resultaten mochten er zijn!

Voor iedereen: ga door met ontwerpen, schilderen en ga op zoek naar, of verzin zelf een mooie quote die bij het thema vleugels past. Deze zin komt achterop je kaart. 

En….. Werk je dummie bij!!!!

Na de vakantie gaan we modeltekenen  en komt Liselore Frowijn meedoen. Emma is ons model. Ella en Hadewich wagen zich aan een lekkere en veilige taart ;)

 Roos

Link naar Fotoalbum