12 november, zevende dinsdag

Vandaag hadden we mevrouw Dortant te gast. Ze kwam vertellen over het goede doel waar het geld van onze kerstkaarten dit jaar heen gaat. Ella en Hadewych een zelfgebakken appeltaart meegebracht met 306 en vlinders er op. We aten de taart en dronken thee terwijl mevrouw Dortant vertelde over het goede doel.


Het goede doel van dit jaar is een organisatie, die vluchtelingen die op Lesbos gestrand zijn, helpt. Stichting bootvluchteling. Ze geven medische hulp maar ze hebben ook scholen en praten met mensen. Mevrouw Dortant heeft vorige vakantie vrijwilligerswerk gedaan voor de organisatie. Ze heeft ons verteld wat ze doen en ons een documentaire laten zien. https://metterdaad.eo.nl/lesbos/uitzendingen-lesbos/noodkreet-uit-lesbos#videoPlaye

Na dit heftige gesprek hebben we ook nog een beetje geschilderd en getekend. We gingen paspoppen met doeken en vleugels naschilderen. We schilderden met ezels en je mocht werken met elk materiaal wat je wilden.

Al met al was het was een erg heftige maar wel leerzame en gezellige avond. 

Bernadette gaf ons ook een huiswerkopdracht: 

Bekijk de documentaire nog een keer. Als er iemand op de film je raakt, om wat voor reden dan ook, maak daar een still van en snijdt hem zo uit dat er een portretje ontstaat. Maak daar een print van, meerdere prints is nog fijner. Kleur of zwart wit. Het is ook handig om meerdere portretten uit te printen, voor het geval twee mensen dezelfde persoon hebben uitgekozen. Volgende avond gaan we daar een collage van maken en daar na in het groot uitwerken. Zo krijgen de mensen die daar in zulke moeilijke omstandigheden een gezicht. Deze portretten gaan we ook gebruiken in onze actie.


Rosa

Link naar fotoalbum