Blog


De Expositie

Fotoalbum

Zeventiende dinsdag

Deze dinsdag was het mijn beurt om iets te maken, ik had appelflappen gemaakt. Ze waren nog warm van binnen. Daarnaast kregen de meeste van ons zoals gebruikelijk thee. Nadat we die allebei op hadden gingen we weer aan de slag met onze portretten. Veel van ons maken vooruitgang, maar er moet nog veel gebeurd worden. Niet iedereen is nog even tevreden met zijn of haar portret. Jasja was al klaar met haar schilderij, dus die begon met een nieuwe. Ze gaat een tijger schilderen. Hierop volgde een discussie waarom het is het Nederlands panterprint heet terwijl het eigenlijk het printje van een luipaard is. We hebben nog een paar dinsdagen om onze portretten af te maken. Het was weer een leuke dinsdag.


Annelot

Fotoalbum

     

Zestiende dinsdag

 Het begon deze week redelijke hectisch. Als eerst had Bernadette zich verslapen en had ik geen tijd om wat lekkers te maken (het zijn dus koekjes van de supermarkt geworden...). Nadat iedereen weer een beetje georganiseerd was, gingen we verder aan onze zelfportretten. Dat ging bij iedereen wel goed, maar iedereen had ook wel een paar dingen waar ze niet helemaal tevreden mee waren. Een heel belangrijk advies van Bernadette is: wees geen schijterd. Hier hadden redelijk wat van ons wel moeite mee. Uiteindelijk is het een geslaagde avond geworden.

Sophia


Fotoalbum

  

    

    

   

Vijftiende dinsdag

Hier komt het verslag van Yair

Fotoalbum

              

Veertiende dinsdag


Vandaag had Roos M voor een heerlijke “zelfgemaakte” cake gezorgd. Nadat we onze thee en cake ophadden, gaf Bernadette ons uitleg over de portretten. Ze liet een paar voorbeelden zien van schilderijen van leerlingen en van haarzelf. Ze gaf ons uitleg over de achtergrond van een schilderij en een paar technieken. Hierna gingen we aan de slag met ons eigen schilderij. Iedereen had een eigen plekje in het lokaal. Sommigen gingen al meteen aan de slag, terwijl anderen nog wat advies vroegen aan Bernadette. De opdracht voor vandaag was om de achtergrond van je schilderij af te hebben. Hieronder de achtergrond die iedereen heeft gekozen en het idee dat iedereen heeft:

Fotoalbum

 

Roos B: de achtergrond van haar schilderij is paarsachtig. Het idee van haar zelfportret is een soort close-up met kleur en lichtdonker waarbij je ook de verfstreken nog ziet.

Yair: De achtergrond van Yaïrs schilderij is grijs. Hij wilt zijn zelfportret zo realistisch mogelijk maken. Yair is vandaag ook al begonnen aan de opzet van het schilderij met krijt.

Sofia: Sofia’s achtergrond is kleurrijk, ze is nog aan het bedenken hoe ze haar zelfportret precies wilt hebben.

Annelot: de achtergrond van Annelot is rood. Het idee voor haar zelfportret is haarzelf afbeelden van de zijkant met naast haar een kat (ook van de zijkant afgebeeld).

Madelief: Madeliefs achtergrond is grijs/wit, haar idee is om zichzelf af te beelden terwijl ze zichzelf schildert.

Finnian: Zijn achtergrond is groen, kleurrijk, Finnian wilt zichzelf van achter met vleugels schilderen, maar alleen de lichte delen laten als achtergrond, de rest zwart.

Feija: de achtergrond van Feija is lichtgrijs, ze wilt zichzelf van achter afbeelden met een blote rug, voor de rest in zwart wit.

Merve: Merve heeft als achtergrond gestreept blauw wit, het is een soort waterval effect waar veel kleur in verdwijnt. Ze wilt zichzelf kijend naar de zijkant met een bloem afbeelden.

Jasja: Jasja’s achtergrond is blauw/wit/roze, ze wilt een sterk silhouet met coole vormpjes

Roos M: heeft een rood/roze/oranje achtergrond. Weet nog niet honderd procent zeker wat ze wilt, maar waarschijnlijk zichzelf van achter/zijkant, kijkend uit een soort raam met rozen eromheen.

 

Sommigen waren al vroeg klaar met hun achtergrond. Zij gingen hun ontwerp beter maken of nog brainstormen (of kletsen hahah). Toen iedereen klaar was ging iedereen aan de slag met zijn/haar eigen taak voor het opruimen.

Roos M

    

Dertiende dinsdag

Niemand wilde een blogje schrijven, dus de foto’s moeten het verhaal maar vertellen…

Fotoalbum

Twaalfde dinsdag

Vandaag geen uitgebreide blog, maar wat trefwoorden:

We begonnen met een lieve bos bloemen voor mij. Daarna taart, aardige kaarten en snoepjes van Hans, die ons wilde bedanken voor de opbrengst van de kerstkaartenactie.

Toen: “Hoe zet ik een ezel op?”, experiment, blindtekenen, fouten durven maken, zoekende lijnen, zoekende ogen, kijken, kijken kijken, krassende lijnen, concentratie, model Feija, model Bernadette, wissel, wissel wissel…

Ik was onder de indruk van het resultaat. De tekeningen zijn prachtig, expressief, vrij, levendig en grappig geworden.

Zaterdag op de Open Dag hoop ik dat ze deze trend voort zetten.

Bernadette

                  

Kerstkaartenverkoop en concert Yair

Na één week hebben we al een bedrag van €1400,- verdiend voor het Duchenne Parent Project!!! Dankzij de mooie kaarten, maar ook dankzij het prachtige concert dat Yair samen met Marga heeft gegeven tijdens de grote pauze op donderdag. 

Medeleerlingen en medewerkers stonden in de hal en boven op het balkon om te genieten van de klanken die door de school zweefden. Een magisch moment!

Maandag is de laatste dag dat we nog kaarten verkopen. Het zou mooi zijn als we een bedrag van €1500,-als sponsorgeld aan Hans mee kunnen geven…

Elfde dinsdag

Deze dinsdag hebben we niet meer aan de slang gewerkt, maar wel hele leuke andere dingen gedaan.

De avond startte met mijn gemaakte appeltaart met slagroom, en Bernadette ging vertellen over de adventsviering zondag, de kerstmarkt waaraan wij gaan meehelpen en natuurlijk de kaartverkoop van de kerstkaarten volgende week. Want JA, wij gaan volgende week elke pauze in de hal onze zelfgemaakte kerstkaarten verkopen! En wees er snel bij, want op = op ;)

 

Na de intro en taart en thee gingen we aan de slag. Deze avond zouden we modeltekenen. We moesten een potlood en onze dummy pakken en een plekje zoeken vlak rond de middentafel, waar Feija en Bernadette om en om zouden gaan poseren. Als allereerst moesten we blind Feija natekenen. Dat betekende dus dat je niet met je ogen op het papier mocht kijken, en als je dan je potlood had losgelaten van het papier was het jammer, dan moest je maar ergens beginnen waar je dacht dat je was geëindigd. Dat hebben we een paar keer gedaan, en Feija wisselde telkens van houding.

Daarna moesten we Bernadette natekenen, maar dan in geometrische vormen. Dat was erg lastig, want daar moest dan ook weer diepte in zitten! Volgende: we moesten alleen de restvormen tekenen van de posering, dus de ruimtes die overbleven. Als laatste moesten we in licht/donker tekenen, dus de schaduwen zwart maken en de oplichtende delen (door de lamp die erop stond) gewoon wit laten van het papier.

Nadat we steeds modelgetekend hadden, gingen we nu modelschilderen met waterverf. Dat zou een wat langere tijd zijn, omdat je daar meestal wat langer mee bezig bent. Dus gingen we dat een half uur doen. Sommigen hebben wel 3 schilderingen gemaakt, en sommigen hadden hun eerste schildering niet eens af. Maar uiteindelijk is het resultaat heel leuk geworden!

Toen was de avond alweer voorbij en gingen we weer naar huis.

 

Roos B


Fotoalbum

        

Tiende dinsdag

We startten zoals elke dinsdag weer om 19 uur. Vandaag was een bijzondere dag want Roos B was jarig! Helaas kon ze er zelf niet bij zijn, maar gelukkig hadden we daarvoor toch nog een oplossing: speciaal voor haar zongen wij (een beetje vals) in een filmpje. 


Roos M en ik hadden voor deze week een laagjestaart gebakken. Dit was iets wat we al heel erg lang wilden gaan doen, dus we vonden deze avond een mooie gelegenheid om een keer te proberen. Op de taart hadden we  rood fruit  en chocola gedaan. Tussen de laagjes zat botercrème. 


Nadat iedereen klaar was met eten, hebben we de slang afgewerkt. Finnian heeft zijn slang van origami-vogels in het wiskunde lokaal opgehangen. Annelot was al klaar met haar slang en hield Merwe gezelschap terwijl zij verder ging met verven. Jasja heeft de laatste kleine beetjes aan haar slang toegevoegd. 

Roos en ik hebben de slang aan de buitenkant van het lokaal afgemaakt. Voor we het wisten was het alweer tijd om op te ruimen. 


Voordat we naar huis gingen, keken we naar de quote die in de slang in de hal door Kiete was geschilderd:  “De goedkoopste facelift is een glimlach.”


Madelief”
Groetjes van Madelief


Fotoalbum